Sunday, December 27, 2015

429. Teaser Of Disember Walaupun Dah Nak Habis.


Gua ada banyak benda nak tulis sebenarnya ni. Memandangkan gua sibuk, gua akan bagi teaser dulu apa yang gua akan tulis pada masa akan datang.


  1. Review Star Wars : The Force Awaken
  2. Kisah tentan gua ke Gunung Baling
  3. Kisah gua dan dia. *BIG SMILE*
  4. Kisah kesibukan gua.
  5. Pencapaian gua di 2015
Gua harap gua dapat tulis semuanya kat atas nanti.

Friday, December 11, 2015

428. Kura-kura Tidak Selaju Arnab.


Aku ajak makan, ko buat tak tahu.

Aku excited nak pergi kelas dengan ko, ko kata ko tak pergi kelas.

Aku excited nak makan dengan ko, ko tidur

Aku call ko nak tanya nak makan apa, ko tak angkat.

Aku call ko tanya kat mana, ko jawab endah tak endah.

Tiba-tiba ko yang merajuk?

Sekarang apa salah aku ek?

Maafla tak mampu nak puaskan hati ko. Nanti kalau ko rasa ko nak cerita kat aku, cerita jela, aku tunggu.

Takpa, aku dah biasa.

NotaKaki : Seminggu je tinggal.

Saturday, December 5, 2015

427. Confident Level.


1MRyD programme.

Tahu tak apa tu?

Program yang tidak disukai oleh pelajar dan pensyarah.

Tapi memandangkan aku ini sangat skema, aku tetap pergi walaupun aku tak suka.

Ianya berlangsung dua hari, satu sabtu minggu lepas dan satu lagi hari ini.

Tajuk hari ini adalah mengenai identiti dan autonomi. Tak paham pun apa maksud dia. Tapi layan jela sebab dah terpaksa kan?

Lagipun ini je masa aku satu kelas dengan dia. Dia namo sekelas dengan. Jeles katanya.

Jadinya apa yang ingin aku ceritakan di sini? Pada ketika ini?

Pada hujung-hujung kelas, aku dipanggil ke depan bersama dua rakan aku.

Tujuan?

Berlakon kononnya untuk ditemuduga. Untuk menjadi seorang peguam.

Lupa nak bagitau, kelas ini dijalankan dalam english walaupun pensyarah sendiri kadang kala ada menggunakan bahasa melayu.

Jadinya sesi temuduga pun dijalankan dalam english juga.

Aku diminta untuk memperkenal diri. Jadi aku bagitau nama, umur, sekolah di mana, keluarga dia mana dan sebagainya. Lepas aku, kawan aku pun turut kena.

Dan komen pensyarah?

Pedas tapi benar. Aku tiada confident walaupun dah ada pengalaman berkerja selama empat tahun.

Selain itu? Tiada pengetahuan.

Yup, tiada pengetahuan. Aku tak tahu nak kata camna.

Cuma saja nak kata, aku memang tak reti berlakon.

K bye.

NotaKaki: Dua minggu lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...