Wednesday, September 30, 2015

418. Aku Sangat-sangat Bodoh.


Dia.

Aku dah jumpa yang terbaik tapi aku sia-siakan. Dia terlalu baik untuk aku. Sangat terlampau baik. Aku tak kan jumpa yang terbaik sepertinya lagi.

Kenapa aku buat jugak?

Bodohnya aku ni.

Kenapa aku ni bodoh?

Tuhan, aku berharap hukuman yang kau berikan kepada ku, dapat aku tanggung.

Dia. Aku sangat-sangat berharap dapat maafkan aku dan terima aku kembali.

Serious aku tak tahu camna nak teruskan hidup aku.

Aku betul-betul sayang dia.

Monday, September 21, 2015

417. Movie Review : Polis Evo





Pada mulanya bila aku tahu pasal filem ni, aku terus ada satu perasaan stigma apabila aku dapat tahu yang Zizan Razak akan berlakon dalam filem ini walaupun aku dapat tahu Shaheizy Zam jaga badan untuk kelihatan sangat tough di dalam filem ni. Aku buat tidak tahu pasal filem ini sampailah keluar trailer filem Polis Evo ni.


Hati kecil aku katakan filem ni ada potensi ni. Tapi aku masih ada stigma pada Zizan Razak. Ia mengatakan cukuplah aku melayan filem-filem dia.

Tapi aku mengalah untuk pergi tengok jugak cerita ni bila DIA ajak aku. Tu cerita lain. Haha

Masa mula-mula filem ni start, aku masih ada stigma. 10 minit filem ni main, aku terasa lain. Aku terasa ok, not bad. 20 minit,

WOW!.

30 minit? WOWWWWW!!

40? Fuyooo.

50 minit? Lama lagi ke filem ni? Woowwww. Tak rugi sangat duit. Haha

Tak silap filem ni selama 2 jam. Lama tu.

Apa yang boleh aku katakan pasal filem n? Pergilah tengok. Korang tak akan rasa rugi. Come on, ini antara filem-filem yang patut diberi sokongan supaya filem-filem sebegini semakin banyak dikeluarkan.

Pilihlah yang terbaik.

NotaKaki : Nasi lemak sedap jugak.

Friday, September 18, 2015

416. Lava Song From Disney Pixar


Maaf sebab banyak lagu je sekarang. Takde mood menulis.

NotaKaki : Go-kart!!

Friday, September 11, 2015

415. Music Video Hari Ini - With Me By Sum41



I don't want this moment to ever end,
Where everything's nothing without you.
I'd wait here forever just to, to see you smile,
'Cause it's true, I am nothing without you.

Through it all, I've made my mistakes.
I stumble and fall, but I mean these words.

I want you to know,
With everything I won't let this go.
These words are my heart and soul.
I'll hold on to this moment, you know,
As I bleed my heart out to show,
And I won't let go.

Thoughts read, unspoken, forever in vow,
And pieces of memories fall to the ground.
I know what I didn't have, so I won't let this go,
'Cause it's true, I am nothing without you.

All the streets, where I walked alone,
With nowhere to go, have come to an end.

I want you to know,
With everything I won't let this go.
These words are my heart and soul.
I'll hold on to this moment, you know,
As I bleed my heart out to show,
And I won't let go.

In front of your eyes, it falls from the skies,
When you don't know what you're looking to find.
In front of your eyes, it falls from the skies,
When you just never know what you will find.

I don't want this moment to ever end,
Where everything's nothing without you.

I want you to know,
With everything I won't let this go.
These words are my heart and soul.
I'll hold on to this moment, you know,
As I bleed my heart out to show,
And I won't let go.

I want you to know,
With everything I won't let this go.
These words are my heart and soul.
I'll hold on to this moment, you know,
As I bleed my heart out to show,
And I won't let go.

NotaKaki : Mana ye mau pergi?

414. Hala Tuju.


Satu hari di tahun 2015.

Bertempat di salah sebuah rumah di bandar Klang, Selangor.

"Nanti you nak pergi Serdang tu tau jalan dak?" Ayah Naha tanya Ayong.

"Errr, tak tahu tapi rasanya boleh sampai." Balas Ayong.

"Takpa-takpa. Camni, nanti you ikut ja LKSA lepas tu you follow KESAS ja. Lepas tu straight jala." Ayah Naha terangkan jalan kepada Ayong.

Ayong menganggukkan kepalanya. Tanda memahami apa yang diperkata oleh Ayah Naha.

"You faham kan? Senang ja." Tanya Ayah Naha.

"Faham-faham." Balas Ayong.

"Kalau camtu, takpala. Kalau apa-apa you call je, nanti Ayah Naha boleh tolong."

"Okay Ayah Naha."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Abang tau tak jalan nak pergi Serdang ni?" Isteri Ayong tanya.

"Tak." Balas Ayong pendek sambil mengeluarkan telefon pintar dari poket seluarnya.

"La, dah tu? Nanti abang tak tanya Ayah Naha tadi?"

"Jap." Balas Ayong. Pendek lagi. Jari ayong bergerak di skrin telefon pintarnya. Melakukan sesuatu.

"Nah, pegang ni." Ayong menghulurkan telefon pintarnya ke arah isterinya.

GO STRAIGHT ABOUT 100 METERS.

Jerit GPS dengan suara perempuannya di telefon pintar Ayong.

NotaKaki : Rezeki.

413.Lagu Hari Ini - Hingga Akhir Nanti Oleh Alleycats


NotaKaki : Terima kasih!!!!!!

412. Jodoh


Tu dia, tajuk aku. Kemain.

Berapa ramai yang percaya yang jodoh telah ditetapkan oleh tuhan? Aku rasa ramai dan aku sendiri percaya yang jodoh memang telah ditetapkan oleh tuhan.

Ada jugak yang berkata ada jodoh tu ada lah. Malahan aku sendiri berkata demikian bila kawan-kawan dan ahli keluarga aku bertanya tentang jodoh aku.

Tapikan.

Berapa ramai yang percaya jodoh tu takkan datang tanpa ada usaha sendiri?

Pada aku, jodoh tu memang perlu ada usaha sendiri juga, bukan 100% meletakkan pada kuasa tuhan sahaja.

Kita sendiri boleh lihat berapa ramai yang bercerai pada masa kini.

Pernah tak guna akal dan fikiran yang dikurniakan tu untuk berfikir kenapa?

Hmmm. Aku tak tahu dah ke mana aku nak tuju dalam entry kali ni. Mengarut dah ni. Tak konsisten langsung. Dalam kepala lain, jari type lain.

Takkan nak guna alasan typo, jari gemok jugak?

NotaKaki : Bawak-bawaklah tidur. Esok ada customer menunggumu.

411. Cuci-cuci.

Yo wasap.

Lama menyepi. Biasala, baru nak start sem baru. Dah mula buat perangai. Cari pasal betul SBM ni. Nasib baik aku ni jenis penyabar ja. Err, okay. Dusta semuanya.

Tak tahu berapa ramai kawan-kawan aku yang tahu, aku jenis yang simpan dalam. Aku boleh ingat orang yang buat tahik kat aku bertahun-tahun lamanya. Ni sampai sekarang aku still boleh ingat budak yang tahik kat aku masa aku form1.

Yup, lama kan?

Jadinya, elakkan la ye membuat tahik ke aku. Memang tahik tu boleh dibasuh tetapi kena ingat, kesannya takkan hilang. Bau mungkin akan hilang tapi kesannya pun takkan hilang.

Hmmm, aku merepek lagi.

NotaKaki : Sardin dan telur.

Wednesday, September 2, 2015

410. Timur Ke Barat.


Esok insyallah kalau tiada aral melintang, aku akan bergerak ke Utara Semenanjung Malaysia. Seorang diri. Apa boleh buat, orang tu takut nak minta kebenaran. *Jangan marah ye*

Aku akan ke Penang dahulu. Tidur satu malam di rumah abang aku dan pada keesokkan harinya baru bergerak ke Sintok, the best town in the world. Yang ini harapnya memang akan berteman. *Tak sabar yooo*

Jadinya, apa yang aku nak sampaikan di sini? Saja nak bagitau, lepas ni mungkin akan kurang sikit aku update blog ni. Mungkin aku sibuk sikit. Nak aim dekan barangkali. *Amin ya rabba al-amin*

Oleh itu, mana-mana yang rasa akan merindui tulisan-tulisan aku. Harap bersabar. *Poyo*

NotaKaki : Harap nak lompat dua hari terus ja.

409. Ikan Di Laut, Asam Di Darat. Dalam Periuk, Bertemu Juga.


Pernah aku ceritakan yang mana dunia ini sebenarnya kecik atau besar.

Boleh refresh di sini.

Kali ini aku nak cerita lagi pasal ni. Bukan apa, aku rasa ianya terlalu menarik untuk tidak dikongsikan.

Alhamdullilah seperti yang aku pernah kongsi sebelum ni, adik aku selamat mendirikan rumah tangganya pada pertengahan bulan lepas.*Abang dia? Tunggu Cik Sabariah bagi greenlight ja*

Nak dijadikan cerita, isteri adik aku tu rupa-rupanya adalah anak saudara kepada kawan sepupu mama aku. Tu dia, kecik ja dunia kan? Ingatkan dah jauh-jauh camni takde pape hubungan.

Tuhan memang maha kaya.

Sepupu mama aku tu bekerja sebagai seorang guru. Pernah menetap di Sabah beberapa tahun sebelum berpindah ke Gombak yang mana tempat tinggal dia sekarang. Tak silap sepupu mama tu kenal ayah saudara isteri adik aku tu ketika di Gombak. Ataupun rakan sekelas. Aku pun tak ingat.

Cuma nak bagitau, kecik kan dunia ni?

Jap, korang ingat cerita aku dah habis kat sini jeke?

Belom lagi. Ada lagi.

Isteri adik aku tu duduk di salah sebuah taman perumahan di Melaka. Salah seorang jirannya yang agak baik sudah berpindah ke Kelantan. Nak dijadikan cerita lagi, dia pun ada kenal salah seorang kenalan keluarga aku di sini. Boleh berjumpa di kenduri menyambut menantu di rumah family aku.

Sememangnya tuhan itu sangat maha kaya.

NotaKaki : Kenapa orang Malaysia terikat sangat pada jenama?

408. Hanya NamaMu - Caliph Buskers



Menuju ke sinar yang sama. Insyallah.

NotaKaki : Gusar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...