Sunday, February 8, 2015

348. Enam Hari Lagi.


Asalamualaikum.

Amacam? Gua bagi salam kat korang semua ni. Jawab la. Tok Ayah kata kalau boleh jawab di bibir bukan di hati. Gua sampaikan ke korang je.

Jadinya, apa yang enam hari lagi?

Bukan ada apa-apa pun, cuma satu family gua nak berjalan ke Penang hari sabtu depan. Insyallah hari isnin pulak family gua terasa nak ke Sintok. Gua nak try duduk situ beberapa bulan tengok best ke tak. Family gua tanpa gua pulak akan ke Alor Star. Lama tak melawat saudara mara gua kat sana tapi apakan daya gua tak berkesempatan ke sana.

Sehari atau dua hari kemudian, mereka akan ke Penang kembali. Dan beberapa hari sebelum tahun baru cina, mereka akan ke Kuala Lumpur. Jauh kan berjalan family aku? Nak buat camne, rezeki masing-masing. Adik aku sorang di Bangi, sorang di Labuan. Nak taknak kena la pergi katanya.

Dah banyak kali aku kata, takpe, aku pergi sendiri je. Abah tak bagi, mama pun tak bagi. Aku tak tahu kenapa. Padahal aku tahu family aku pun kesempitan wang jugak. Lagi-lagi aku sendiri takde pendapatan tetap. Tapi aku tetap tak boleh halang. Aku iyakan saja la.

Harap-harap semuanya berjalan lancar.

NotaKaki : Kelantan menang woi semalam!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...