Friday, January 30, 2015

345. Hanya Dua Hari.


Kalau korang ada baca pasal ni tempohari, korang mesti tahu apa yang aku tengah nak perkatakan lepas ni.

Lepas je siap TM betulkan pada hari ahad yang lepas, aku sekeluarga gembira bukan main. Dapat menggunakan telefon kembali. Alhamdullilah. Terima kasih TM menyiapkan kerja korang.

Ye, bukan kitorang nak guna telefon pun, sebenarnya nak guna internet je.

Malangnya, tepat jam 12.00 tengah malam hari selasa malam rabu, kabel kena potong balik. Memang perangai dorang ni serupa macam setan. Aku tak tahu nak kata apa lagi dah. Nak doa yang teruk-teruk kang kata tak boleh. Tapi tahu tak aku ni nak kena pakai internet urgent. Perlukan line yang stabil celaka!

Kadang-kadang tertanya-tanya jugak aku, banyak sangat ke dorang ni dapat sampai sangup menyusahkan orang. Betul ke dalam kabel tu pakai tembaga? Aku rasa kalau betul, TM patut tukar dah. Nak harapkan kabel unifi masuk kampung aku ni entah bila aku pun tak tahu.

Ada jugak aku nak pihak TM membuat cubaan menaik dalam satu atau dua meter tiang. Aku rasa itu penyelesaian jangka pendek yang amat sangat. Apa agaknya penyelesaian jangka panjang yang bernas? Kena jadikan kampung aku ni jadi bandar ke? Hmmm.

Kalau letak bawah tanah agak-agak senang ke payah ek?

Ni pun aku try pakai data plan celcom. Dalam kawasan rumah aku ni pun ada kawasan okay ada kawasan macam tahi. Tak tahu nak kata la.

NotaKaki : Jumaat blues.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...