Thursday, December 25, 2014

333. Banjir. Apa kata aku?


Sekarang ni musim hujan, lagi-lagi kat area pantai timur. Boleh dikatakan sepanjag masa kita akan dapat berita mengatakan sana banjir, sini banjir. Banyak, terlalu banyak.

Aku rasa ini disebabkan internet. Berita yang kita dapat terlalu cepat. Baru 5 saat terjadi something kat Kota Bharu, orang kat Johor Bahru pun dah boleh dapat berita.

Ini sangat-sangat bagus.

Cuma ada juga yang tak bagusnya. Aku perasan ada beberapa insan yang agak kurang cerdik menyebarkan berita-berita yang tidak betul. Yang ni sangat tak bagus.

Yang lagi tak bagus ada lagi. Berita tak sahih atau confirm, ada yang dah pergi sebarkan. Jangan jadi orang camni. Sangat kurang cerdik.

Yang lagi-lagi tak bagus ada lagi. Orang yang komen dalam internet tentang perkara-perkara ini tanpa memikirkan apa-apa perasaan mangsa-mangsa banjir.

Cukup.

NotaKaki : PU Azman boleh menang ka?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...