Monday, January 13, 2014

249. Jual Baju


Saja nak bagitau kat korang-korang semua yang aku berkolabrasi dengan keluarga aku untuk jual baju. Buat masa ni, kitorang akan mula dengan jual baju kaftan dulu.

Untuk yang tak tahu apa itu kaftan. Kalau cedok dari wikipedia,

A kaftan or caftan ( قفطان qaftân) is a front-buttoned coat or overdress, usually reaching to the ankles, with long sleeves. It can be made of wool, cashmere, silk, or cotton, and may be worn with a sash.

It is a variant of the robe or tunic, versions of which have been worn by countless cultures around the world, for thousands of years. The kaftan is associated with Islamic or Islamicate cultures. Kaftans were often worn as court robes; the splendor and specific decorations of the kaftan indicated the rank of the wearer. Sovereigns often gave ornate kaftans as a mark of favor.

Boleh baca yang panjang lagi kat wikipedia sendiri.

Katakanlah korang tak paham jugak, korang boleh google kaftan tu apa kat sini. Cuma yang ni adalah kaftan yang lebih beruniversal ataupun yang satu dunia punya.

Kitorang punya lebih kepada Malaysia sendiri atau lebih tepat Kelantan. Mana-mana yang nak tengok-tengok tu, jemputlah ke page fb kami ye. Jangan malu dan jangan segan. Semua peramah kat situ. Lagipun tak penah pun window shopping kat situ.

Detail :

Facebook : Kaftan Malaysia Clothing
Twitter : @KaftanMalaysiaC
Web :  kaftanmalaysiaclothing.blogspot.com
Google+ : Kaftan Malaysia Clothing

Notakaki : Sudah bermula.

3 comments:

  1. cun la bro... usaha tgga kejayaan.

    ReplyDelete
  2. dah tengok..tapi sume versi perempuan..huhu
    lelaki takde eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in future insyallah bro. boleh beli untuk kakak, adik, mak atau girlfrriend bro..hehehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...