Thursday, August 15, 2013

222. Aku Frust Ni!

Abang aku baru lepas selesai kahwin. Oleh itu aku dah ada kakak ipar la. Masa mula-mula hari tu semua adik beradik aku tak tahu nak panggil apa dekat kakak ipar aku tu.

Aku bagi cadangan Kak Yong sebab aku panggil abang aku Ayong. Mula-mula ada yang kata okay je. Yela, tak best la kan kalau takde apa-apa nak panggil. Kurang mesra orang kata kan.

Tapi semalam abang aku kata kena panggil Kak Long. Sebab? Kalau ada anak saudara kakak ipar aku kata Kak Yong tu jadi Mak Yong. Bunyi tak best.

Aku frust.

NotaKaki: Cuti seminggunpun macam tak cukup je nak kemaskan rumah lepas kenduri kahwin ye.

2 comments:

  1. tak pe la kak long pun kak long la. yang empunya blog ni bila lagi nak berdua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. no komen. saya bukan retis. kah3!!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...