Wednesday, November 7, 2012

154. Ok tak filem ni?





Sinopsis filem ZAITON CERITAKU


Di sebalik keindahan kehidupan yang dilalui, tidak terbayang keperitan yang bakal dialami. Malang tidak berbau, dalam sekelip mata semua yang disayangi hilang tidak berganti. Peristiwa malang yang menimpa Zaiton Sameon meragut segala-galanya.

Zaiton terlibat dalam kemalangan ngeri yang telah mengorbankan nyawa anaknya Irwan. Malah karier beliau sebagai penyanyi juga musnah kerana peristiwa itu. Kehidupan yang dilalui selepas kemalangan sangat perit dan menyakitkan. Maka terhasillah sebuah karya filem Zaiton Ceritaku olahan daripada kisah benar Zaiton Sameon.

Tiada tempat untuk beliau bergantung kecuali ibunya yang tidak jemu menjaga dan mengharapkan beliau bangkit kembali. Namun, sudah jatuh ditimpa tangga, ibu pergi buat selama-lamanya. Zaiton hidup terkontang-kanting, saudara-mara pergi entah ke mana. Secara kebetulan beliau dipertemukan dengan Rahim, seorang insan yang ingin menjaga Zaiton kerana belas ehsannya.

Walaupun begitu, masih ada sebilangan manusia yang mengukur jiwa dengan wang ringgit. Mereka mempergunakan Zaiton kerana yakin masih ada pesona bintang pada dirinya. Adakah Zaiton kembali mengecapi kegemilangannya, ataupun hanya menadah impian?

SUMBER ARTICLE DAN ARTICLE PENUH: http://www.perekacerita.com/2012/11/zaiton-ceritaku.html#ixzz2BWDgJUvt


Kadang-kadang aku suka tengok filem yang memaparkan kisah benar seseorang lebih-lebih lagi ikon yang berjaya dalam bidang yang diorang ceburi. Terasa nak tengok pulak filem ni walaupun aku bukan kenal sangat pun siapa Zaiton Sameon ni..

Ada yang nak teman tak? Hehe.

NotaKaki : Memang bermaharajalela la aku kat office ni.

6 comments:

  1. tak yakin lg kot untuk nk layan cerita mcm nihhh

    ReplyDelete
  2. tadi aku tengok2 kat twitter hari ni last la pulak.adoiyai... aku lambat tahu.

    ReplyDelete
  3. kenapa tak minat? dah tengok ek?

    :)

    ReplyDelete
  4. bestla dah tengok..rugi tak tengok hari tu.huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...