Thursday, November 22, 2012

160. Unifi macam lahanat ke?




Setelah berhempas pulas mengodek-ngodek modem aku, pasang cucuk, pasang cucuk wayar kat situ. Akhirnya boleh gak aku access ke internet. Aku tak tahu apa masalah sebelum ni, tulis access internet boleh tapi bila masuk mana-mana browser, macam haram. Nak kata rosak, lapton dan handphone budak rumah aku ok je.

Bukanlah aku nak memburuk-burukkan Unifi kerana selama ini ok je bila pakai. Mungkin memang ada mana-mana masalah kot. Cuma, tak berapa best la sebab masalah ni dah jadi dekat 3 minggu lagi. Sekejap ok, sekejap tak. Siap aku dah call dengan TM lagi untuk mintak bantuan tapi haram. Sama jugak.

Kenapa ek? Anyone?

NotaKaki : Tak best langsung online pakai handphone.

6 comments:

  1. bro, aku x penah guna lagi unifi.
    kalo streamx penah la.
    kdg2 tu buat hal jugak.
    biasanye kwn aku yg setup kalo ade mslh.

    ReplyDelete
  2. Sama la aku, unifi tak penak guna, skrg pakai streamyx, streamyx pun kengkadang ade masalah tp alhamdulillah setakat ni tak penah la sampai 3 minggu mcm ko, tak stabil lg kut kat kawasan ko tu, tm ni pun satu infrastructure tak setel dh sibuk nk guna fibre optic ni, klu susah sgt pakat tukar streamyx je bro, wlaupun tak laju mcm unifi, dia stabil dr unifi, salam

    ReplyDelete
  3. Su. aku bayar r..hehe

    Nick. entahlah bro..huhu

    Zul, maybe just PC aku je kot..entahla..unifi ni kontrak ada setahun lagi. selama ni pakai ok je. bulan ni je baru ada masalah..

    ReplyDelete
  4. Internet slow ke? kena setting Open DNS je kat router wifi tu.. taip http://192.168.0.1 pastu username dan password masukkan.. Default username : admin, default password : tinggalkan kosong je. pastu bahagian setting / advanced tu, klu ada tulis DNS tu, ko tick untuk taip open DNS, 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 .. sbb DNS yg TM bagi tu slow skit utk luar negara punya website

    ReplyDelete
  5. dah ok rasanya. untuk minggu ni takde apa-apa masalah.anyway tq for the advice.

    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...