Sunday, November 11, 2012

157. Trip to Bangkok - Selesai Sudah Part 3


Bersambung dari Part 2

Malam itu, selepas selesai kemas-kemas barang dalam bilik tu, kitorang mandi-mandi dan bersiap. By the way, bilik air dan tandas tu kongsi. Walaupun kongsi tetapi still ok la untuk mandi. Tak kotor. Cuma payah sikit lah kalau korang nak memerut ke apa kan sebab kena tunggu turn kalau ada oraang pakai.. Haha.

Lepas tu, kitorang pergi makan kat belakang area masjid yang aku cerita sebelum ni. Kedai muslim dan bawah rumah tokey kedai tu kot.

"Nasi goreng dalam bahasa thai apa ek?" Detik hati.

"Usha menu sat dalam ainol ni." detik hati jugak




Memandakan tokey merangkap tukang masak tidak berapa nak cakap guna english, dia mengesyorkan kepada kami nasi goreng dan ayam. Mula-mula aku ingatkan nasi goreng ayam tetapi rupanya-rupanya nasi goreng cina ada ayam. Mungkin jela. Spekiebesaq dan wank kata macam nasi goreng biasa je. Entahlah.

Nasi goreng dan ayam

Air kosong


Keadaan kedai bawah rumah
Nasi itu, kitorang kena RM3.50 ataupun 350 baht. Lebih kurang harga dengan kat Malaysia jela kan? Lepas makan, kitorang jalan pulak kat Khousan Road. Kat situ, boleh dikatakan kawasan tumpuan pelancong jugak. Ada macam-macam kat situ. Baju, beg, seluar, magnet lekat-lekat tu. Kalau yang jenis suka lepak-lepak kat pub pun banyak gak kat jalan tu. Cuma tak pulak aku pasti yang tukang hidang tu perempuan tulen or bapok sebab aku tak masuk pun. Tengok dari luar je. Hehe.








 Nasib kitorang tak berapa elok masa tu sebab baru jalan dalam 15 minit hujan turun. So, tak boleh nak usha barang sangatlah.

Lepas tu, kitorang balik dan lepak kat ruang bawah hotel tu. Memandangkan masa tu musim hujan, kitorang dapat beli buah dengan harga serendah RM1.50 ataupun 150 baht. Ianya harga bukan untuk separuh buah tetapi satu biji buah. So, kalau hantu buah masa tu memang beruntunglah kan.

Kitorang makan buah tu dan merancang ke mana kitorang akan pergi pada esok hari.

 Dah rancang bagus punya dan tambah aku mengantuk. Kitorang tidur lebih kurang pukul 10.30 malam waktu bangkok. Yang lain, aku tak tahu. Diorang dah buat bilik tu macam rumah diorang, so memang tak kisah la diorang tu tidur pukul berapa kan.

Sambung lagi di entry yang lain pula. Have a nice day.

NotaKaki : Sekarang musim sakit perut ek?

4 comments:

  1. sebab aku nak g pulau dalam malaysia pun merangkak weeeyyyyyy

    ReplyDelete
  2. rilek r, simpan dulu sikit. kang dapat punya kau pergi..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...