Saturday, November 3, 2012

152. Mama dah pencen.


Dengan ini diumumkan mama aku dah pencen yang bermula pada 01 November 2012 yang lepas. Petang tadi aku saja la call tanya-tanya pasal benda ni. Apa yang nak buat lepas ni la, best ke tak, dapat pencen banyak tak dan lain-lain.

Tup-tup tengah-tengah borak tu. Mama bagitahu kat aku suruh try mintak kerja kerajaan lagi untuk yang kali ke berapa ntah. Kata mama kalau kerja kerani pun tak pe. Yang penting kerajaan. Mama mengambil contoh daripada dirinya sendiri. dan bla bla bla.

Aku taknak bagitahu Mama dengan mengatakan bukan senang nak dapat kerja kerajaan sekarang. Lagipun aku rasa ramai lagi yang layak untuk bekerja dengan kerajaan, lebih-lebih lagi keluarga yang lebih susah. Mungkin aku masih tak nampak lagi apa yang Mama nampak semenjak lebih kurang 30 tahun dahulu.

Entahlah.

NotaKaki : Tidur jela penting.

2 comments:

  1. tersirat, tak sangka mulia benar hatimu
    sanggup merela kerja kerajaan utk org lain yg lebih memerlukan

    aku sokong bab tu
    setengah2 orang laki bini keja kerajaan
    bukan main loaded, handphone tablet tukar sebulan sekali
    anak umur setahun pon dah dibelikan handphone
    cuti2 kemain update melancong serata alam

    ada orang lebih memerlukan

    ReplyDelete
  2. entahlah bro. kadang2 terasa diri ni pun dalam keadaan memerlukan gak.hehe

    :)

    tapi memang betul pun apa kau kata tu. memang ada yang gitu. rezeki diorang kot.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...