Wednesday, February 14, 2018

475. Pertama Kali Agaknya?


Buat pertama kali sepanjang aku belajar dari diploma hingga degree ni, aku fail satu subjek. Dah nak hujung-hujung pulak tu. Rasa down jugak la.

Aku cuba motivate diri aku untuk kata tak down tapi tu la. Bila aku duduk sorang-sorang, aku terpikir sendiri nak hadap sekali lagi benda yang sama sepanjang satu sem. Harapnya sem depan last sem aku.

Apa yang aku terkilan dengan subjek ni, aku yang banyak habis tenaga setelkan assignment group, last-last aku fail. Memang sakit hati tu ada sampai rasa nak burukkan nama groupmate aku. Tapi aku try munasabah diri balik, mungkin tuhan nak aku tengok balik diri aku, apa yang aku ada silap buat ke apa selama ni.

Yang ralat satu lagi, patutnya aku ambil empat subjek je sem depan, ni kena tambah balik satu. Ralat betul nak ubah balik jadual tu.

NotaKaki: Ke mana kita sem depan?

Sunday, October 22, 2017

474. Tiada Apa-apa Yang Mampu Menandingi Cinta.


Terima kasih sebab sudi jumpa untuk bercakap tentang kita. Ya, mungkin tak dapat apa yang aku mahu tapi alhamdulillah dah dapat jawapan.

Sekurang-kurangnya tidak meroyan memikirkan tanpa mengetahui apa-apa.

Yang mampu aku lakukan, doa. Ya, kuasa doa tidak siapa mampu sangkal. Yang penting atas kuasanya.

Itu sahaja, mahu atau tidak, dia yang tentukan. Kita hanya manusia kerdil.

NotaKaki : Penat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...